Loca_6.jpg
Over ons

In 1986 start Loca Labora, pionier in sociale tewerkstelling, met de Kruiderie in Beernem. Het project heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via het kweken van groenten en later ook kruiden, een zinvolle activiteit te geven en structuur in hun leven te brengen. In 2011 fusioneert Loca Labora met de toenmalige beschutte werkplaats Arcotec en in 2016 wordt de naam ‘Footstep’ boven de doopvont gehouden. De namen Loca Labora en Arcotec houden officieel op te bestaan. 

In 1997 ging men vanuit de Kruiderie ook aan catering doen. Die eerste Horeca-initiatieven zijn ondertussen uitgegroeid tot de uitbating van een hotel-restaurant De Grote Wateringe in Damme, catering, feestzaal en mise-en-place in Pand 9, de uitbating van de Kinderboerderij Brugge en de organisatie van feesten en bijeenkomsten in het Meersenhuis in het centrum van Brugge.

De Kruiderie staat ook niet stil. In een periode van 35 jaar is De Kruiderie uitgegroeid tot een team van 25 medewerkers en is het één van de meest interessante kruidenkwekerijen van België.

Naast het bovengenoemde biedt Footstep, met zijn 500 werknemers ook nog heel wat andere producten en diensten aan. Dit gaat van groenonderhoud en -beheer, het met de hand pellen van garnalen, het verpakken van voeding en het afvullen van vloeistoffen, over schilderwerken en poetsdienst, tot metaalproductie. Zie www.footstep.be